Welke soorten dekbedden zijn er?

Welke soorten dekbedden zijn er?

In deze tijd heb je van allerlei spullen allemaal verschillende soorten. Dit geldt ook voor dekbedden. Er zijn inmiddels veel soorten dekbedden waar je uit kan kiezen, waardoor het soms lastig is om een slimme keuze te maken. Heb jij moeite met het uitzoeken van een nieuw dekbed? Lees dan hieronder verder om achter het verschil te komen tussen alle soorten dekbedden. 

Dekbed met dons

Je hebt vast en zeker al gehoord van een donzen dekbed. De kans is zelfs aanwezig dat je een dekbed dons hebt. Donzen dekbedden zijn tegenwoordig erg populair onder de mensen, maar waarom? Dit heeft te maken met meerdere kenmerken van een donzen dekbed. Zo voelt een donzen dekbed erg licht aan. Hierdoor valt het dekbed soepel over je heen en dat vinden veel mensen heel prettig. 

Daarnaast kan een donzen dekbed goed ventileren. Hierdoor is dit dekbed ideaal voor mensen die last hebben van transpireren in de nacht. Het dekbed houdt overigens ook nog eens de warmte vast, waardoor je het niet snel koud zal hebben. Ben jij op zoek naar een dekbed met deze kenmerken? Dan is een ganzendons dekbed echt wat voor jou. 

Dekbed met katoen

Een katoenen dekbed valt ook wel in het rijtje van favorieten. Dit heeft te maken met het feit dat een katoenen dekbed wordt gemaakt van een natuurlijk product. Voor veel mensen is dat echt een groot pluspunt. Het materiaal voelt daarnaast erg zacht aan waardoor het heerlijk is om eronder te slapen. 

De meeste mensen die last hebben van transpireren, zullen het snelst kiezen voor een katoenen dekbed. De vochtregulatie van een katoenen dekbed is namelijk uitstekend. Daarnaast ventileert een katoenen dekbed ook goed. Iedereen kan onder een katoenen dekbed slapen. Het is dus geschikt voor volwassenen, maar ook kinderen. Een donzen dekbed wordt bijvoorbeeld vaak afgeraden voor kinderen. 

Dekbed met wol

Dit dekbed is geschikt voor de koude wintermaanden. Het gaat namelijk om een wollen dekbed. Je zal het geen moment koud hebben tijdens het slapen. Het is goed om te weten dat je het wollen dekbed ook kan gebruiken in de zomer. Dat komt door het materiaal en veel mensen vinden het fijn als je niet twee verschillende dekbedden hoeft aan te schaffen. 

Het materiaal van dit dekbed is zelfreinigend. Je kan dus stellen dat het een hygiĆ«nisch dekbed is. Wol neemt het vocht erg goed op en om die reden is dit dekbed wederom geschikt voor mensen die last hebben van transpireren. Je moet er wel van houden dat het dekbed enigszins zwaar aanvoelt. Als je daar niet van houdt, kan je beter een donzen dekbed aanschaffen. Een donzen dekbed is namelijk veel lichter dan een wollen dekbed. 

In deze tijd heb je van allerlei spullen allemaal verschillende soorten. Dit geldt ook voor dekbedden. Er zijn inmiddels veel soorten dekbedden waar je uit kan kiezen, waardoor het soms lastig is om een slimme keuze te maken. Heb jij moeite met het uitzoeken van een nieuw dekbed? Lees dan hieronder verder om achter het…