Voorkom schulden een een Conservatoir beslag!

Voorkom schulden een een Conservatoir beslag!

Natuurlijk is het voorkomen van schulden veel waard. Maar lang niet altijd is het ook echt mogelijk om schulden te voorkomen. Je zit soms in een situatie waar je zelf niet meer uit kunt komen. In dat geval krijg je vaak te maken met een conservatoir beslag!

Bij een conservatoir beslag krijg je te maken met een beslaglegging op je bezittingen voorafgaand aan een rechtszaak. Waarbij een rechter uitspraak zal doen. Gedurende deze tijd heb je dus geen toegang meer tot rekeningen, mag je spullen gebruiken maar niet verkopen of wegsluizen en heb jij je te houden aan allerlei soorten regels. Een van de regels is dat jij bereikbaar moet zijn en blijven. Niet leuk maar soms is er gewoon geen andere optie. Of je nu zelf de schulden hebt of iemand je niet wilt betalen en je achter je geld aan moet.

Blijf altijd in gesprek met de deurwaarder.

Aan welke kant van de deur je ook staat, blijf in gesprek met elkaar. Als je schulden hebt is het bijvoorbeeld verstandig om in gesprek te blijven met de deurwaarder. Maar ook als de situatie anders is blijft het in contact blijven belangrijk.

Er zijn eigenlijk altijd alleen maar verliezers als er sprake van schulden is. Want jij hebt er misschien niet helemaal voor gekozen om schulden te hebben. Maar de ander heeft er niet voor gekozen om achter de schulden aan te gaan.

In de zoektocht naar oplossingen en mogelijkheden kom je door te praten met betrokken partijen als de deurwaarder.

Wat moet je weten over een Conservatoir beslag?

Het belangrijkste is dat je bij een conservatoir beslag geen spullen meer mag verkopen of geld van je rekening mag halen. Deze zijn namelijk niet langer jouw eigendom. Je kunt er pas weer bij als de rechtbank een besluit heeft genomen. Waarbij er vaak ook wordt gekeken of de inning naar waarde is.

Natuurlijk is het voorkomen van schulden veel waard. Maar lang niet altijd is het ook echt mogelijk om schulden te voorkomen. Je zit soms in een situatie waar je zelf niet meer uit kunt komen. In dat geval krijg je vaak te maken met een conservatoir beslag! Bij een conservatoir beslag krijg je te maken…