Rookgeur uit je auto krijgen

Rookgeur uit je auto krijgen

Als er een rookgeur in je auto hangt zal je dit meteen opvallen. Deze penetrante geur heeft de nare gewoonte om zonder pardon in onze kleding, tapijten en meubels te sluipen. Het probleem met deze geur is dat de meeste mensen het een van de meest vreselijke geuren ter wereld vindt, vergelijkbaar met die van benzine en zwavel. Daarom is het van belang dat u ten alle tijden de rooklucht uit auto laat verwijderen. Je kunt dit ook zelf op verschillende manieren doen zoals bijvoorbeeld door je interieurfilter schoon te maken, te deodoriseren en zelfs te verwijderen. Verwijder eventuele sigarettenas of resten van het hele voertuig. Veeg je auto en zorg ervoor dat je de inhoud van de asbak verwijdert. Spuit je asbak in met een allesreiniger en laat deze buiten je auto staan. Je kunt deze gewoon laten drogen nadat je het goed hebt ingespoten.

Alles over diepe reiniging

Gebruik een handstofzuiger om geurdeeltjes op te zuigen om dit direct aan te pakken. Zorg ervoor dat je in alle hoeken en gaten komt en gebruik het opzetstuk om plaatsen te bereiken die bijzonder moeilijk te bereiken zijn, zoals tussen de rugleuningen en de bodems van de stoelen. Gebruik je vrije hand om de naden in de autostoelen te scheiden, zodat je met de andere hand de stofzuiger stevig naar beneden kunt drukken en zelfs de stukjes opzuigt die je niet kunt zien. Verwijder de vloermatten en zuig eronder, laat ze vervolgens een tijdje buiten de auto luchten. Ook kun je natuurlijk altijd overwegen om een carwash service te gebruiken. In de omgeving zou je bijvoorbeeld Carwash Alkmaar kunnen overwegen. Dan hoef je zelf niet de moeite te nemen de auto schoon te maken en kun je met een kopje koffie wachten tot hij klaar is.

De nieuwe geur van de auto behouden

Gebruik een doe-het-zelf schoonmaakmiddel om de ramen en spiegels van je auto schoon te maken. Combineer 14 kopjes azijn en 12 thee lepels vloeibaar afwasmiddel in een spuitfles en verdun vervolgens met 2 kopjes water. Nadat je de spuitfles volledig hebt gevuld met de mix, spuit je je ramen en spiegels indien nodig, veeg en droog alles af met een microvezeldoek. Gebruik vervolgens een ontsmettingsmiddel dat niet alleen reinigt, maar ook beschermt tegen bacteriƫn op niet-poreuze oppervlakken gedurende maximaal 24 uur bij gebruik zoals geadviseerd, spray en veeg de plastic delen van je interieur af.

Als er een rookgeur in je auto hangt zal je dit meteen opvallen. Deze penetrante geur heeft de nare gewoonte om zonder pardon in onze kleding, tapijten en meubels te sluipen. Het probleem met deze geur is dat de meeste mensen het een van de meest vreselijke geuren ter wereld vindt, vergelijkbaar met die van…