Oogdruppels

Oogdruppels

Zit je voor je werk regelmatig achter een beeldscherm? Het is dan eigenlijk helemaal niet zo gek dat je last hebt van vermoeide ogen. Door urenlang te turen raken je ogen steeds vermoeider. Dit is overigens ook een klacht die vaak gezien wordt bij beroepschauffeurs. Vermoeide ogen kunnen echt flink in de weg zitten. Vaak merk je er ook nog andere klachten bij. Denk aan hoofdpijn, prikkelbaarheid, maar ook concentratieproblemen. Het is daarom belangrijk om niet door te blijven lopen met vermoeide ogen. De enige oplossing die echt werkt zijn oogdruppels. Deze zorgen ervoor dat je ogen ontspannen en je minder problemen ervaart door de vermoeide ogen.

Zorg ook voor extra ontspanning bij vermoeide ogen

Natuurlijk behandel je met de oogdruppels voornamelijk de klachten bij vermoeide ogen. Maar het is ook belangrijk om de vermoeide ogen regelmatig te voorkomen. Dit kan door regelmatig pauze te nemen van het beeldscherm. Het idee is om maximaal twintig minuten achter elkaar naar een beeldscherm te kijken. Na twintig minuten is het belangrijk om gewoon even pauze te nemen. Dit doe je door even van het scherm weg te kijken. Al is dit maar 20 seconden dit kan voldoende zijn om aan het einde van de dag minder last te hebben van vermoeide ogen.

Oogdruppels helpen je ogen om ze vochtig te houden

Vermoeide ogen knipperen meestal minder vaak. Dit komt doordat je zo extreem geconcentreerd aan het werk bent. Je bent namelijk constant met je beeldscherm bezig. Het kan helpen om eventueel met oogdruppels je ogen vochtig te houden. Dit helpt uiteindelijk om ze minder moe aan te laten voelen. Wij adviseren om de oogdruppels eigenlijk in combinatie met rust op te bouwen. Je zal merken dat het effect echt groot is als je dit goed weet op te bouwen.

Blijf vooral niet met vermoeide ogen lopen

We raden je ook aan om vooral niet met vermoeide ogen door te blijven lopen. Er is niets vervelender dan na een dag hard werken last te krijgen van hoofdpijn. Of het gevoel dat je niet meer naar een televisie kan kijken. Onze tip is om hier actief mee aan de slag te gaan. Als onze oogdruppels geen baad meer geven is het slim om naar de oogarts te gaan. Een bril kan soms ook enige verlichting geven. Soms ontstaan vermoeide ogen namelijk door een oogafwijking. Maak direct een afspraak om je ogen na te laten kijken.

Zit je voor je werk regelmatig achter een beeldscherm? Het is dan eigenlijk helemaal niet zo gek dat je last hebt van vermoeide ogen. Door urenlang te turen raken je ogen steeds vermoeider. Dit is overigens ook een klacht die vaak gezien wordt bij beroepschauffeurs. Vermoeide ogen kunnen echt flink in de weg zitten. Vaak…