Het belang van les op school

Het belang van les op school

We zijn er hopelijk allemaal op geweest: School. Sinds de 19e eeuw was het besloten om de manier te zijn om kinderen de wereld te laten leren en hierin te laten begeleiden. Zo leren ze veel vaardigheden die in de toekomst belangrijk worden zoals rekenen, de Engelse taal, aardrijkskunde en nog veel meer. Docenten moeten hierbij hun best doen, leuk feitje: daardoor zeggen ze vaak onder elkaar: Gebruik een schoolbord online, waarom? Niet elke school heeft geld voor schoolborden terwijl het wel een extreem handige gereedschap is. Onze kinderen zijn de toekomst van het land, educatie is dus niet iets wat we moeten vergeten te geven.

Aardrijkskunde en hoe het nu moeilijker is

Educatie is zeer belangrijk, maar wist je dat het steeds moeilijker wordt? Niet alleen voor de studenten en scholieren, maar ook voor de docenten en ouders. Elk jaar komt er stof bij die in een effectieve manier moet worden uitgelegd. Neem als voorbeeld aardrijkskunde, het vak waar je alles leert over de natuur en over geografie. Tenminste zo was het toen ik op de middelbare school zat. Het interesseerde me toen mijn ouders vertelden dat ze soms ook nog stekje vlinderstruik leerden van de docenten, hoe je het moest doen voor de geïnteresseerden.

Schooltijden en pauzetijden

Gelukkig is er een ding niet groot veranderd. De pauzes op school, je krijg nog steeds een uur pauze om te eten en drinken. Dit geldt niet bij schooltijden, vroeger toen ik op de middelbare school zat duurde een lesuur 45 minuten. Dit is nu al rond de 60 minuten! Dit zorgt ervoor dat ze meer aanschaffen van klok met tandwiel, om zo het kijken naar de klok wel wat interessant te maken voor studenten en docenten die klaar zijn met al hun werk maar tijd over hebben.

Waarom scholen in de toekomst anders worden

Alle elementen in de vorige alinea’s kunnen zich snel veranderen in het onderwijs. Het verbaast mij dus niet als ik hoor dat studenten steeds andere stof krijgen of andere apparatuur. Vroeger waren alle boeken fysiek, maar nu zijn bij de meeste scholen ze op de computer, dat is een van de voorbeelden die hoewel raar lijkt, nog verder kan veranderen. Waarom veranderen scholen zo constant? Dat doen ze omdat de wereld snel verandert, zeker in deze zogenoemde “information age”. Kennis van 5 jaar geleden is al snel verouderd, er is dus een kans dat je eigen kennis die je nu hebt verouderd is.

De tekortkomingen van scholen

Bij al deze verandering hoop ik wel dat scholen ook leren hoe ze hun systemen kunnen verbeteren. Laatst was ik bij mijn hogeschool en zag ik veel en ook echt veel studenten van de middelbare school. We moesten ze uitleggen wat onze studie inhield en ze waren niet geïnteresseerd. Waarom? Omdat ze allemaal geforceerd waren om hier te komen. Scholen vragen niet aan studenten wat ze zelf willen waardoor de motivatie best laag ligt als studenten iets speciaals doen. Nu dat onze generatie dat probleem ziet, misschien kunnen wij het samen veranderen en zo de educatie verbeteren?

We zijn er hopelijk allemaal op geweest: School. Sinds de 19e eeuw was het besloten om de manier te zijn om kinderen de wereld te laten leren en hierin te laten begeleiden. Zo leren ze veel vaardigheden die in de toekomst belangrijk worden zoals rekenen, de Engelse taal, aardrijkskunde en nog veel meer. Docenten moeten…